رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی می باشد و یکی از مهمترین  نگرانی هایی که برای زیباجویان و داوطلبان جراحی بینی وجود دارد تاثیر آن بر حس بویایی است، در این مقاله از سایت دکتر حسینی نژاد همراه ما باشید تا سوالاتی که ذهن شما را در این خصوص درگیر کرده است را پاسخ دهیم.

چگونه بو را حس می کنیم؟

حس بویایی جز اولین حواسی است که در انسان تکامل یافته است و روی درک ما از سایر حواس هم تاثیر می‌گذارد، بدون حس بویایی ما نمی‌توانیم مزه غذاهای مختلف را بچشیم. با ورود بوی غذا به بینی هنگام جویدن آن، این بو روی درک ما از طعم غذا تاثیر می‌گذارد.

در ابتدا به این نکته می پردازیم که بدن ما چگونه بو را حس می کند؟ بو یک حس شیمیایی است و در اطراف ما، محرک های بویایی بسیاری از جمله انواع ادکلن ها، گل ها و شکوفه ها، میوه ها و… وجود دارد که ملکول های خوشبو آزاد می کنند. بینی ما، دارای فیلامنت های ریزی می باشدکه در عصب بویایی، برای تشخیص بو، سازمان یافته اند، وقتی ملکول های بو به نورون های گیرنده ما می رسند، حس بویایی تحریک می شود.

اهمیت حس بویایی در زندگی

حس بویایی، یکی از مهم‌ترین حواس پنج‌گانه در بدن انسان است و معمولا، درک طعم و مزه خوراکی‌ها، احساس شادی و حس آرامش با استنشاق برخی رایحه‌ها  ارتباط مستقیمی با بویایی دارد که با از بین رفتن حس بویایی فرد دچار مشکلاتی در سیستم ایمنی یا روحی می‌شود مثلا زمانی که گاز نشت می‌کند، جایی آتش می‌گیرد و یا غذایی فاسد می‌شود، این حس بویایی است که مانند زنگ هشدار، ما را آگاه می‌کند؛ بنابراین ضروری است که فرد قبل از جراحی بینی کاملا در این خصوص تحقیق نماید و با انتخاب درست و سنجیده  یک جراح حاذق و زبردست از بروز از بین رفتن حس بویایی و مشکلات بعد از آن پیشگیری کند.

حس بویایی ندارم !

یکی از دغدغه های افراد متقاضی عمل بینی این است که حس بویایی پس از جراحی بینی از بین می رود ؟

به این افراد باید پاسخ داد که عمل جراحی بینی در محدوده خارج از اعصاب و حس بویایی انجام می شود و هیچ آسیبی به پایانه های عصب بویایی وارد نمی کند. سپس این سوال پیش می آید پس چرا بعد از جراحی، بو و مزه را حس نمی کنم؟

با توجه به اینکه بعد از رینوپلاستی ، مجاری بینی ملتهب و متورم می شوند، بنابراین جریان هوا در بینی، کاهش می یابد. به دلیل مسدود شدن و گرفتگی مجاری بینی، ملکول های حاوی بو، نمی توانند به گیرنده ها در پایانه های عصبی بویایی برسند پس بویی حس نمی شود و به تبع آن حس چشایی نیز کاهش می یابد مانند زمانی که  سرماخورده اید و راه بینی کیپ شده و بو و مزه را احساس نمی کنید، این مشکل به طور میانگین ۳ تا ۶ هفته بعد از جراحی بهبود می یابد.

راهکارهایی برای بازگشت حس بویایی

برای برگشت حس بویایی پس از رینوپلاستی، دوران نقاهت باید طی شود. اما برای تسریع این دوران و برگشت سریع تر حس بویایی مواردی را باید رعایت کرد و مد نظر قرار داد اول اینکه کمپرس یخ می تواند در کاهش این تورم کمک کننده باشد، با کم شدن تورم ناحیه بینی راه تنفس و بویایی نیز باز می شود.

شستشوی دقیق بینی با سرم یکی از راهکارهایی است که سبب تمیز شدن داخل بینی شده و موجب برگشتن تنفس و بویایی، به حالت طبیعی می شود .

طرز خوابیدن بعد از عمل بینی را یاد بگیرید، شیب مناسبی برای تخت خواب‌تان درنظر بگیرید  وبه میزان کافی استراحت کنید.

فعالیت بدنی سنگین  و ورزش کردن در دوران نقاهت را فراموش کنید و فعالیت‌هایی که نیازمند خم شدن شما است را به هیچ عنوان انجام ندهید زیرا باعث جمع شدن خون در ناحیه سر می‌شود.

مصرف نمک را کاهش دهید  و مصرف  آبمیوه های طبیعی که منجر به برطرف شدن زودتر التهاب می شوند مانند آناناس و کرفس و نوشیدن آب را  افزایش دهید.

در صورت طولانی شدن مشکل بویایی بعد از عمل بینی بهتر است به پزشک خود مراجعه کرده و راهکارهایی که سبب بازگشت سریع حس بویایی می‌شود را از او جویا شوید. همچنین در موارد نادر به دلیل خطاهایی که در حین جراحی پیش می‌آید ممکن است آسیب‌های دائمی به بینی وارد شود و فرد ب برای مدت طولانی و حتی گاهی به صورت دائم حس بویایی خود را از دست بدهد بنابراین توصیه می شود جهت کاهش احتمال بروز این خطاها در انتخاب جراح خود دقت داشته باشید تا هیچ گونه اختلالی در عملکرد‌های اصلی مانند تنفس و یا حس بویایی ایجاد نشود.

شما زیباجویان عزیز می توانید با مشاوره ویژه با دکتر حسینی‌نژاد، تصمیم درستی برای جراحی بینی خود بگیرید و اگر در استان خوزستان ساکن و به دنبال یک بینی زیبا هستید، استفاده از خدمات کلینیک دکتر حسینی نژاد می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.

زیبایی شما هدف ماست

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 15 =