ماستکتومی، عمل جراحی برای برداشتن یک یا هر دو سینه بطور کامل به منظور درمان سرطان سینه است. میزان برداشت بافت سینه در این روش، بستگی به گسترش تومور و درگیری بافت‌های اطراف سینه دارد. ممکن است علاوه بر برداشت توده سرطانی و بافت سینه، لازم باشد گره‌های لنفاوی زیر بغل و عضلات سینه‌ای نیز برداشته شوند. این جراحی می تواند در موارد مشکوک به سرطان با هدف پیشگیری انجام شود

این روش جراحی به منظور حذف تومور سرطانی و خارج کردن آن انجام می گیرد؛ چه تومور پستان خوش خیم باشد چه بدخیم. در این جراحی تلاش بر این است که تا جایی که ممکن است بافت پستان حفظ شود و تنها تومور خارج شود ولی بافت سالم پستان تخلیه نشود.

در برخی از موارد لازم است که پس از انجام جراحی تخلیه سینه، بیمار از شیمی درمانی و یا رادیوتراپی به طور همزمان استفاده کند. در این صورت احتمال عود بیماری به مقدار زیادی کم می شود. هرچند که شیمی درمانی و رادیوتراپی می تواند برای بیمار مشکل ساز باشد؛ اما در برخی از موارد، انجام آن ها به منظور جلوگیری از پیشروی و انتقال سرطان به اندام های دیگر به ویژه شش، مغز و…. و همچنین جلوگیری از عود مجدد سرطان پستان ضروری است.

انواع ماستکتومی

ماستکتومی ساده (کامل): در این روش جراح پستان کل بافت سینه را که شامل نوک سینه، هاله دور آن (آرئولار)، فاسیا (پوشش)، عضله اصلی قفسه سینه (عضله ماژور) و پوست سینه می‌شود، بر می‌دارد. بسته به موقعیت توده سرطانی ممکن است جراح، چند غده لنفاوی در زیر بغل را به عنوان بخشی از نمونه برداری غدد لنفاوی بردارد تا مشخص شود سرطان تا چه حدی گسترش یافته است.

ماستکتومی رادیکال اصلاح شده: در روش ماستکتومی رادیکال اصلاح شده، جراح همانند روش ماستکتومی ساده عمل می‌کند با این تفاوت که در این تکنیک غدد لنفاوی زیر بازو (دیسکسیون غدد لنفاوی زیر بغل) نیز تخلیه می‌شود.

ماستکتومی رادیکال: این روش از جراحی ماستکتومی در حال حاضر به ندرت مورد استفاده جراحان قرار می‌گیرد. در ماستکتومی رادیکال کل سینه، غدد لنفاوی زیر بغل، عضلات سینه‌ای و زیر سینه ای برداشته می‌شود. البته در حال حاضر این تکنیک کاربردی ندارد و به جای آن روش ماستکتومی رادیکال اصلاح شده را که به همان اندازه موثر است، جایگزین کرده‌اند.

ماستکتومی با حفظ نوک سینه: شیوه جراحی ماستکتومی نگهدارنده نوک پستان همانند ماستکتومی محافظ پوست می‌باشد با این تفاوت که در این تکنیک جراح علاوه بر بخش عمده ای از پوست، نوک سینه و هاله دور آن را نیز حفظ می‌کند، این تکنیک اغلب برای زنانی که سرطان سینه را در مراحل اولیه تجربه می‌کنند و سینه های کوچک تا متوسطی دارند، قابل اجرا است اما روش تضمینی برای جلوگیری از عود مجدد سرطان نیست.

ماستکتومی محافظ نوک پستان همانند هر جراحی دیگری خطراتی را برای افراد به دنبال دارد. به طور مثال بعد از جراحی ممکن است خونرسانی به خوبی در نوک پستان و هاله دور آن اتفاق نیوفتد و منجر به تغییر شکل این ناحیه شود. جراحان بعد از تخلیه بافت سینه در این تکنیک، امکان بازسازی سینه را دارند اما توصیه ای که می‌شود، بهتر است اینگونه عمل جراحی، تحت نظر جراحان با تجربه و زبر دست انجام شود.

برای انتخاب بهترین روش جراحی ماستکتومی سینه در اهواز با دکتر سیدصاحب حسینی نژاد، فوق تخصص زیبایی سینه، تماس بگیرید.

ماستکتومی محافظ پوست: در این روش از ماستکتومی بیشتر پوست سینه باقی می‎ماند و تنها بافت پستان، نوک پستان و هاله دور آن (آرئولار) برداشته می‌شود. بسیاری از زنانی که ملزم به برداشتن سینه های خود هستند انجام ماستکتومی محافظ پوست را ترجیح می‌دهند؛ چرا که در این روش جراح قادر به بازسازی سینه با کاشت ایمپلنت است یا می‌تواند با پیوند دادن بافت سایر قسمت های بدن (از جمله بافت زیر شکم)، سینه را بازسازی ‌کند. همچنین در این روش زخم کمتری بر روی پوست ایجاد می‌شود.

ماستکتومی دوبل: در تکنیک ماستکتومی دوبل یا دوطرفه، هر دو سینه تخلیه می‌شود. در برخی مواقع این روش برای زنانی که در معرض خطر بالای سرطان هستند مانند کسانی که جهش ژنیBRCA  را تجربه می‌کنند برای پیشگیری از سرطان سینه، ماستکتومی دوبل را تحت عنوان ماستکتومی پیشگیرانه انجام می‌دهند.

این که کدام ماستکتومی برای بیمار مناسب تر است تحت تاثیر عواملی مانند سن بیمار، سلامت عمومی بیمار، وضعیت یائسگی بیمار، اندازه تومور، مرحله گسترش تومور، درجه تومور و تهاجمی بودن آن، وضعیت گیرنده هورمون تومورو درگیر بودن یا نبودن غدد لنفاوی قرار دارد.

در این مقاله از سایت دکتر سیدصاحب حسینی نژاد، فوق تخصص جراحی زیبایی سینه و از بهترین جراحان پلاستیک در استان خوزستان، به بررسی ماستکتومی پیشگیرانه و کاهش خطر ابتلا به سرطان خواهیم پرداخت.

ماستکتومی پیشگیرانه

زمانی که گفته می شود فردی مستعد سرطان سینه می باشد منظور این است که احتمال ابتلای آن شخص نسبت به سایر زنان چندین برابر بیشتر است. آگاهی از میزان ریسک ابتلا به سرطان باعث می شود که فرد اقدامات پیشگیرانه را انجام دهد یکی از این راه ها ماستکتومی پیشگیرانه، یکی از انواع جراحی ماستکتومی برای پیشگیری از سرطان سینه است.

طبق آمار این نوع از جراحی تا ۹۰ درصد، خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده به نحوی که به عنوان ماستکتومی «کاهش خطر» نیز شناخته شده است. ماستکتومی پیشگیرانه همچنین در زنانی که سابقه سرطان سینه در گذشته را داشته‌اند و احتمال عود مجدد بیماری در پستان زیاد است انجام می‌شود و خطر ابتلا به سرطان پستان را در آینده بطور چشمگیری کاهش می دهد.

ماستکتومی پیشگیرانه تصمیمی است که بیمار می‌بایست پس از مشورت با جراح خود و کسب اطلاعات کامل درمورد میزان خطر و تاثیر و عوارض و پیامد جراحی بگیرد. ماستکتومی پیشگیرانه فقط باید زمانی انجام شود که مشاوره‌های دقیق و بررسی‌های ژنتیکی و پاتولوژیک انجام شده باشد و تاثیرات روحی، روانی و اثرات منفی آن برای فرد تشریح شده باشد، شما برای یک مشاوره دقیق در این زمینه و علم به این موضوع که نیاز به این جراحی دارید یا خیر می توانید در مطب دکتر حسینی نژاد، فوق تخصص زیبایی سینه، حضور یابید.

در چه افرادی ماستکتومی برای پیشگیری از سرطان پستان انجام می شود؟

  • انجام آزمایش ژنتیک و تشخیص وجود جهش در ژن های BRCA1 یا BRCA2 یا برخی ژن های دیگر که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان می شوند . سرطان پستان گاهی به صورت ژنی منتقل می شود ، در چنین حالتی افراد سالمی که ژن بیماری در آنها وجود دارد ، بیشتر در معرض ابتلا خواهند بود . در واقع این مورد اصلی ترین دلیل انجام ماستکتومی پیشگیرانه است . به عنوان مثال وقتی که چند عضو فامیل به این بیماری مبتلا باشند ، عامل ژنتیکی بیشتر مطرح خواهد شد . در چنین مواردی یعنی زمانی که فرد سالم دارای ژن ابتلا به سرطان پستان است ، پس از مشاوره کامل و در نظر گرفتن شرایط سنی و شرایط بارداری و شیردهی ممکن است به ایشان پیشنهاد گردد که قبل از بروز نشانه ای از این بیماری ، اقدام به برداشت هر دو پستان و بازسازی همزمان نماید .
  • سابقه خانوادگی سرطان سینه ( مانند سرطان پستان در چندین نفر از بستگان نزدیک و یا بروز آن در سنین جوانی در حداقل یک نفر از بستگان نزدیک )
  • سابقه کارسینوم لوبولار در محل (LCIS)
  • سابقه پرتو درمانی قفسه سینه قبل از ۳۰ سالگی
  • سابقه سرطان در یک پستان ( به ویژه اگر سابقه قوی خانوادگی در این بیماری داشته باشید )

تجربه جراحی ماستکتومی پستان با دکتر حسینی نژاد در اهواز

دکتر سیدصاحب حسینی نژاد، فوق تخصص زیبایی سینه و بهترین جراح زیبایی در استان خوزستان،  در زمینه ماستکتومی، کوچک کردن پستان، بزرگ کردن و حجیم کردن سینه ها، جراحی های زیبایی پستان و …. می تواند بهترین همراه برای شما عزیزان باشد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 5 =