تقارن صورت نقش بسیار مهمی در درک ذهن زیبایی دارد. در حالی که تخمین زده می شود که ۹۷٪ از افراد درجاتی از عدم تقارن صورت دارند، عدم تقارن شدید می تواند زیبایی کلی صورت را مخدوش کند.

بینی به دلیل برجستگی، نقشی حیاتی در تعیین متقارن بودن صورت دارد. بنابراین، بینی کج تأثیر منفی بر ظاهر کل صورت می گذارد.

بینی کج چیست؟

بینی کج به جای دنبال کردن یک خط عمودی مستقیم در مرکز صورت، دارای درجاتی از انحنا است. بینی های کج می توانند از نظر شدت متفاوت باشند، از به سختی قابل توجه تا به شدت برجسته. در حالی که برخی از انحناها فقط یک نگرانی زیبایی هستند، بسیاری از موارد کج شدن بینی می تواند منجر به نوعی انسداد تنفسی شود.بینی های کج بسته به ظاهر آن ها ممکن است به صورت C، I شکل یا S طبقه بندی شوند.

چه چیزی باعث کج شدن بینی می شود؟

علت اصلی کج شدن بینی ناشی از مسائل مربوط به غضروف ها، استخوان ها و سایر بافت هایی است که بینی را تشکیل می دهند. این داربست زیرین ظاهر بینی را تعیین می کند. شایع ترین مسئله ای که ساختار بینی را تغییر می دهد نوعی ضربه یا آسیب است (یعنی شکستگی بینی). سایر مسائل بالقوه شامل نقص مادرزادی، جراحی های قبلی در ناحیه یا تومورها است.

در برخی موارد، انحراف تیغه بینی نیز می تواند ظاهر بینی را تا حدی تحت تاثیر قرار دهد که کج به نظر برسد. سپتوم دیواره جداکننده داخلی است که مجاری بینی را از یکدیگر جدا می کند. بالای سپتوم بالای بینی است. انحراف سپتوم زمانی اتفاق می‌افتد که این دیواره به یک طرف خم می‌شود و آن مسیر بینی را مسدود می‌کند. اگر انحراف به سمت بالا کشیده شود، بینی خارجی کج به نظر می رسد. در برخی موارد انحراف تیغه بینی ممکن است باعث خونریزی مکرر بینی شود. در صورت شدید بودن، انحراف جریان هوا را مسدود می کند و/یا ظاهر بینی را تغییر می دهد.

آیا ورزش می تواند کجی بینی را برطرف کند؟

منابع آنلاین متعددی وجود دارد که تمرینات مختلف صورت را برای رفع کجی بینی اختصاص داده شده است. در حالی که تمرینات صاف کردن بینی ممکن است جذاب به نظر برسند، اما به سادگی کارایی ندارند. این به این دلیل است که بینی از استخوان ها و غضروف هایی تشکیل شده است که با هر نوع تمرینی تحت تأثیر قرار نمی گیرند.

علائم کجی بینی

اغلب، بدشکلی سپتوم، باعث بروز علائمی نشده و حتی گاهی شما متوجه کج بودن بینی خود نخواهید شد. البته گاهی اوقات این بدشکلی ها در موارد حاد باعث بروز علائم زیر می شوند و در ادامه فرد را به سمت به انجام رساندن جراحی بینی کج سوق می دهند:

  • خون دماغ شدن – سطح سپتوم بینی خشک می شود و شما را در معرض خون دماغ شدن قرار می دهد.
  • درد سر و صورت
  • انسداد بینی – انسداد سوراخ های بینی می تواند نفس کشیدن را از راه بینی دشوارکند. این مشکل خصوصاً در زمان عفونت مجاری تنفسی فوقانی، آلرژی یا سرماخوردگی و در پی باریک شدن یا تورم سوراخ های بینی تشدید می شود.
  • ترشح از پشت بینی
  • ایجاد صدا – در زمان نفس کشیدن خصوصاً در حین خواب
  • آپنه خواب – بیمارانی که از کجی شدید بینی رنج می برند، معمولاً دچار آپنه خواب یا حالت خفگی در هنگام خواب می شوند.
  • افزایش نرخ ابتلا به عفونت – از آنجاییکه بینی کج می تواند بر روی ترشحات بینی تاثیر بگذارد، احتمال ابتلا به عفونت های بینی و سینوسی، که در برابر انتی بیوتیک، مقاوم می باشد، افزایش می یابد.

آیا کجی و انحراف بینی با یکدیگر متفاوت است ؟

در میان عموم مردم کج بودن بینی و داشتن انحراف هر دو یک نوع ایراد است. اما این ذهنیت کاملا اشتباه است و این دو موضوع با هم متفاوت هستند. سپتوم به تیغه میانی می گویند که سبب انحراف بینی خواهد شد. به بیان بهتر در مواردی که تیغه میانی به یک جهت متمایل شده باشد منجر به انسداد یکی از سوراخ های بینی شده و به اصطلاح می گویند که انحراف بینی را شاهد هستیم. اما بینی کج ، عارضه ای است که به فرم ظاهری آن مرتبط است و در آن عموما نوک بینی به یک جهت تمایل دارد. نکته قابل ذکر این است که جراحی بینی کج در گروه عمل های زیبایی و عمل انحراف بینی عضو گروه جراحی های درمانی به حساب می آیند.

چه گزینه های درمانی می تواند بینی کج را اصلاح کند؟

چندین گزینه درمانی موثر، چه جراحی و چه غیرجراحی، برای رفع کجی بینی وجود دارد. مهمترین عامل در انتخاب گزینه درمانی مناسب، درک علل خاص کجی بینی است. یک جراح ماهر، بینی را ارزیابی می کند تا بهترین روش درمانی را تعیین کرده و در مورد آن توصیه کند.

پرکننده های پوست (جراحی بینی مایع)

در برخی موارد می توان از فیلرهای پوستی مانند Restylane برای اصلاح کجی بینی استفاده کرد. گاهی اوقات از آن به عنوان “رینوپلاستی مایع” یاد می شود، تزریق فیلر پوستی می تواند گاهی اوقات بدون نیاز به جراحی بینی را تغییر شکل دهد. این گزینه ۱۰۰% غیر جراحی است، کمترین ناراحتی را دارد و نیازی به زمان استراحت ندارد. با این حال، نتایج حاصل از رینوپلاستی مایع موقتی است و بیماران برای حفظ ظاهر خود باید تحت درمان های سالانه قرار گیرند.

جراحی بینی

رینوپلاستی (جراحی بینی) یک عمل جراحی پلاستیک است که برای تغییر شکل ویا اندازه بینی به منظور بهبود ظاهر آن نسبت به بقیه صورت اختصاص داده شده است. اگر این عمل صرفاً برای بهبود ظاهر بینی انجام شود، می‌توان روش‌های رینوپلاستی را به‌عنوان کاملاً زیبایی طبقه‌بندی کرد، یا اگر این روش برای اصلاح عملکرد (مشکلات تنفسی) بینی انجام شود، به عنوان «عملکردی» طبقه‌بندی می‌شوند. رینوپلاستی زیبایی و عملکردی اغلب با هم انجام می شود.

دشواری های اصلاح بینی کج

اصلاح بینی کج به دلایل متعددی یکی از سخت‌ترین اشکال زیبایی بینی است. اول اینکه اکثر بیماران دارای عدم تقارن های دیگری در صورت هستند که می تواند دستیابی به بینی کاملاً صاف را غیرممکن کند. اگرچه جراحی صافی ظاهر بینی را بهبود می بخشد، اما ممکن است نتواند به طور کامل آن را صاف کند. به همین دلیل است که برای بیماران بسیار مهم است که یک جراح متبحر  را انتخاب کنند که تجربه خاصی در درمان بینی کج داشته باشد و ما دکتر سید صاحب حسینی نژاد، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی را به شما معرفی می نماییم که متخصص در جراحی بینی کج استو

لازم است تکنیک های مختلفی که در طول این جراحی به کار روند تا خطر یا انحراف مجدد را به حداقل برسانند. هر چه جراح با تجربه تر باشد، خطر انحراف بعد از عمل کمتر می شود.

آیا برای صاف کردن بینی کج، لازم است تا استخوان بینی شکسته شود؟

یکی از مهم ترین و پر تکرار ترین سوالاتی که مراجعه کنندگان از پزشک خود می پرسند این است که آیا برای صاف شدن بینی نیاز است تا استخوان آن شکسته شود؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت این موضوع پس از انجام معاینه توسط بهترین جراح در شهر محل زندگی شما مشخص می شود. اگر فرد متقاضی این باشد که پس از برداشتن قوز روی پل بینی و  اصلاح کجی آن ، بینی کمی باریک شود، جراح باید برای نزدیک کردن استخوان ها به یک دیگر باید استخوان را بشکند. چرا که برداشتن قوز پل بینی، باعث پهن شدن دماغ خواهد شد. افراد می توانند برای بهرمند شدن از بهترین خدمات و همچنین دریافت بهترین و مطلوب ترین نتایج به دکتر سیدصاحب حسینی نژاد، بهترین جراح زیبایی در استان خوزستان مراجعه نمایند.

اقدامات قبل از عمل بینی کج

انتخاب جراح مناسب :

از اولین کار هایی که معمولا قبل از عمل بینی انجام می شود ، انتخاب یک جراح باتجربه و دارای صلاحیت در زمینه جراحی بینی است. جراح باید در مورد علل کج بودن بینی شما و بهترین روش برای اصلاح آن به شما مشاوره دهد. بعد از آن نوبت به معاینه شما و انجام یک سری از آزمایشات می رسد. جراح شما را معاینه می ‌کند تا بهترین روش عمل بینی برا به شما ارائه دهد. همچنین ممکن است برای ارزیابی ساختار بینی شما ، عکس ‌برداری یا سی ‌تی ‌اسکن تجویز کند.

قطع مصرف داروها :

برخی از داروها، مانند آسپرین و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ، می ‌توانند خطر خونریزی را در طول و بعد از عمل افزایش دهند. جراح به شما می‌ گوید که چه داروهایی را باید قبل از عمل قطع کنید.

ترک سیگار و الکل :

سیگار کشیدن می ‌تواند روند بهبودی را آهسته کند و خطر عوارض را افزایش دهد. جراح شما به شما توصیه می ‌کند که حداقل چند هفته قبل از عمل سیگار را ترک کنید. همچنین مصرف مشروبات الکلی قبل از عمل می تواند در فرایند عمل بینی و دوره نقاهت پس از آن ، تاثیر منفی بگذارد.

روز عمل و قبل از عمل :

شب قبل از عمل ، به خوبی استراحت کنید. از خوردن غذاهای سنگین یا نوشیدن الکل خودداری کنید. در صبح روز عمل ، لباس‌ های راحت بپوشید و آرایش نکنید تا جراح راحت تر بتواند فرایند جراحی را اجرا کند. در روز عمل ، جراح شما بی ‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی را به شما می ‌دهد. سپس ، جراح با استفاده از تکنیک ‌های مختلف ، استخوان‌ ها و غضروف‌ های بینی شما را صاف و متقارن می ‌کند.

مراقبت های بعد از جراحی بینی کج

درست است که تبحر و تجربه جراح بینی بیشترین تاثیر در حاصل شدن بهترین و رضایت بخش ترین نتایج از جراحی بینی کج را دارد اما افراد برای دستیابی به نتایج مطلوب، عدم بروز عوارض جدی در خود و هرچه بهتر سپری شدن دوران بهبودی شان باید نکات و دستوالعمل هایی که در ذیل به آن ها اشاره شده است را انجام داده و به دقت رعایت کنند.

استراحت مطلق به جز در ۲۴ ساعت ابتدایی ممنوع است زیرا این کار ممکن است موجب لخته شدن خون در پاهای بیمار و بروز یبوست در او گردد.

بیمار به هیچ عنوان طی روزهای ابتدایی نباید سر خود را به سمت پایین خم کرده یا فعالیت های سخت و پرفشار انجام دهد.

بعد از جراحی مقداری تورم در بینی بروز می کند که استفاده از ژل یخ یا کمپرس سرد تاثیر بسزایی در هرچه سریع تر فروکش کردن آن دارد؛ از همین رو توصیه می شود که به مدت ۳ روز هر نیم ساعت یکبار و هربار به مدت ۱۵ دقیقه بر روی بینی خود کمپرس سرد گذاشته و در ۳ روز بعدی همین کار را با کمپرس گرم انجام دهند.

به منظور کاهش هرچه سریع تر ورم بینی و فرم گیری هرچه بهتر آن حتماً بر روی بینی تان چسب بزنید.

طی روزهای ابتدایی به میزان زیاد آبمیوه، میوه، سبزیجات و مواد حاوی فیبر فراوان میل کرده و از مصرف غذاهایی با میزان ادویه و نمک زیاد بپرهیزید.

بعد از ۷ روز می توانید استفاده از لنز طبی را از سر بگیرید اما به هیچ عنوان تا ۲ ماه نباید عینک بزنید.

رژیم غذایی تان را با غذاهای آبکی و نرم که نیاز به جویدن زیاد ندارند شروع کنید.

به صورت طاقباز خوابیده، از خوابیدن به پهلو خودداری کرده و هنگام خواب زیرسرتان دو بالشت بگذارید.

مزایای جراحی کجی بینی چیست؟

داشتن یک بینی صاف تأثیر مثبتی بر ظاهر شما دارد. البته دستیابی به تراز در بینی ، یک کار چالش برانگیز است که باید به دست یک متخصص جراحی بینی بسیار ماهر انجام شود.

 

پس از جراحی کجی بینی نتایج زیر قابل انتظار می باشد:

ساختار بینی تراز یا متعادل شده

ظاهر بینی صاف شده

بهبود تنفس

تقارن صورت افزایش یافته

اولین قدم برای رسیدن به این نتایج مطلوب ، انجام یک مشاوره اولیه موفق است. در طول این جلسه ، پزشک ساختار داخلی و خارجی بینی شما را به دقت مورد بررسی قرار می دهد تا مشکلات اساسی را که باعث ایجاد ناهنجاری هایی در بینی شده اند دقیقاً مشخص کند، دکتر سید صاحب حسینی نژاد در این زمینه بهترین مشاور برای شما زیباجویان است.

در پایان لازم به ذکر این موضوع است که در انتخاب جراح یا پزشک خود دقت کنید زیرا اگر جراحی بینی توسط یک جراح بینی کج خوب انجام نشود ؛ علاوه بر نتیجه نامطلوب می تواند منجر به ایجاد عوارض در شما شود.

دکتر سید صاحب حسینی نژاد، فوق تخصص جراحی پلاستیک، بهترین گزینه برای شما زیباجویان است که به نتایج مطلوب و ایده آل جراحی بینی کج دست یابید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − سه =